Καλώς ήρθατε!

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1959. Σήμερα λειτουργεί μέσα στα όρια της Πανεπιστημιούπολης με κεντρική είσοδο επί της Αγίου Δημητρίου, έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από δύο κτίρια, το κεντρικό κτίριο, όπου στεγάζονται τα Εργαστήρια και οι Κλινικές της Σχολής και το Μανδαλίδειο ερευνητικό κέντρο (δεύτερο κτίριο) το οποίο εξυπηρετεί ερευνητικές δραστηριότητες της σχολής και στεγάζει κάποιες από τις εκπαιδευτικές κλινικές ανάγκες του μεταπτυχιακού προγράμματος της Οδοντιατρικής.

Η σχολή προσφέρει πενταετές προπτυχιακό πρόγραμμα που οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου Οδοντιατρικής. Επίσης προσφέρει δύο κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε διάφορους τομείς της Οδοντιατρικής, διετούς ή τριετούς διάρκειας, που οδηγούν στη λήψη μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MSci. Ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει τριετούς διάρκειας σπουδές και οδηγεί στη λήψη Διδακτορικού Διπλώματος (PhD).

Χαιρετισμος Προεδρου

Αγαπητοί Καθηγητές, Φοιτητές και Φίλοι της Οδοντιατρικής Κοινότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καλώς Ήρθατε στη νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα του Οδοντιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Η Οδοντιατρική πρώην αυτόνομη Σχολή που σήμερα ονομάζεται Οδοντιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας, βλέποντάς την μέσα από την ιστορική αναφορά στην ιστοσελίδα έχει μία διαδρομή 65 ετών από την ίδρυσή της, συνεχούς βελτίωσης και εξέλιξης με εντυπωσιακούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, που την κατατάσσουν σήμερα στις πλέον αναγνωρισμένες επιστημονικές δομές στον κόσμο.

Οι καλά εκπαιδευμένοι φοιτητές μας, αλλά και η επιτυχημένη επιστημονική και επαγγελματική πορεία των αποφοίτων μας είναι η καλύτερη απόδειξη για το επιστημονικό έργο που επιτελείται καθημερινά στο χώρο μας.

Με ένα επιστημονικό προσωπικό αναγνωρισμένο στη διεθνή κοινότητα, προσπαθεί να είναι πάντα, αν όχι μπροστά, αλλά μέσα στις σύγχρονες εξελίξεις και προγράμματα σπουδών, που ανεβάζουν το κύρος του Τμήματος, προς όφελος της επιστήμης του κοινωνικού συνόλου.

Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που με τη βοήθεια της Διοίκησης και του Τεχνικού προσωπικού, προσπαθεί πάντα για τη συνεχή βελτίωσή του, τόσο οργανωτικά όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού.

Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια, αλλά οι άνθρωποί μας έχουν την δύναμη να τις ξεπερνούν και να αναδεικνύουν το Οδοντιατρικό Τμήμα σε ένα από τα καλύτερα οργανωμένα επιστημονικά και τεχνολογικά Τμήματα στην κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Οδοντιατρικό Τμήμα έχει ένα πλήρως οργανωμένο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών που ικανοποιεί τις απαιτήσεις της σύγχρονης Οδοντιατρικής, αλλά και ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, που έχει ανεβάσει το κύρος του και γίνεται πόλος έλξης πολλών αξιόλογων νέων επιστημόνων.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για όλη τη λειτουργία του Τμήματος και θα είναι πάντα ενημερωμένη σε κάθε τι νέο που αφορά τη συνολική παρουσία και οργάνωση του Τμήματος.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη δύναμη ψυχής που δίνετε στον συνεχή αυτό αγώνα και την αγάπη που δείχνετε για την Οδοντιατρική μας.

 

Με τιμή,

Λάμπρος Ζουλούμης

Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας